Herbeleef


23

DBVW #9 2023

2023 – Het jaar waar Flauwer aan de haal ging met de beker! Maar niet zonder slag of stoot! Want Farre bewees dat hij een waardige finalist was. Dat werd zeer duidelijk in de halve finale tegen MC Brun die met zijn opmerkelijke outfit en stijl toch ook zeker het vernoemen waard is. Voor Flauwer het podium kon betreden in de finale, had hij nog nog Braxn moeten veslaan. Hoewel Braxn in vuur en vlam stond die avond, moest hij eervol afvallen in de halve finale. Hieronder het overzicht!

 


22

DBVW #8 2022

Er is een eerste keer voor alles. Dat was zaterdag 15 oktober 2022 ook het geval: Incoggio, aka Gio, werd voor de tweede keer De Bestn vant Westn! In een harde finale tegen Siebrand nam Gio de overhand, en bijgevolg dan ook zo de beker en het prijzengeld mee naar huis. Proficiat Incoggio met je overwinning. Maar ook tonnen respect naar jou en je 15 tegenstanders om ook opnieuw dit jaar weer die mic te pakken op het podium, en die dikke freestyle raps te brengen!

Oh en… Fuck Barry!! (Voor de onwetende, lees: “we houden van jou, Barry”)

 21

Editie 2021 – CANCELLED

Beste liefhebber. Met spijt in het hart moeten wij meedelen dat we de 7e editie van De Bestn vant Westn niet hebben kunnen laten doorgaan op de geplande datum; De corona-maatregelen van toen hebben roet in het eten gegooid. Er was dus geen DBVW op zaterdag 6 november, maar we kijken alvast wel uit naar een nieuwe datum! Keep you posted!

FAQ
Konden jullie DBVW niet laten plaatsvinden met de CSA/CST en PCR?
Ja, maar neen. Phatmark wil een classic DBVW kunnen brengen. Geen mondmaskers, geen certificaten, geen corona gedoe… gewoon old-school! En dat gaat niet, jammer maar helaas.

Ik heb een ticket gekocht, wat nu?
Je hebt normaal gezien reeds een mail én je geld teruggestort gekregen van de 4AD (Paylogic). Indien niet, mail naar info[at]4AD.be

Op wie moet ik boos zijn?
De klootzakken.

19

DBVW #6 2019

Back to the roots, dat dachten wij bij Phatmark.
Terug naar waar het begon: Muziekclub 4AD. Op 26 oktober 2019 werd opnieuw Diksmuide de arena voor het jaarlijkse lyricaal geweld. Kotje vol, zoals ze zeggen, en de sfeer was fan-tas-tisch! Wat had je verwacht?

De finalist van 2018, MC Illusions, had ongetwijfeld zijn voorbereidingen gedaan, dat was eraan te zien. Hij ging dan ook op formidabele manier voorbij Dizzle, Flauwer en MC Vayden, om in de finale Braxn (die ook zowat de verrassing was van de avond!) een kopje kleiner te maken. Dolgelukkig ging hij dan ook huiswaarts met zijn welverdiende titel als De Bestn vant Westn 2019!

Hosts: Dj Grazzhoppa, Vorre
Jury: Smirry, Rijmtekkie Spansman, DJ IDFX, Siebrand & Samoerai

Met dank aan onze partners: Muziekclub 4AD, Oh Snap Grfx, Visdelicatessen Haddock & de Phatmark Crew!

 

Alle foto’s


18

DBVW #5 2018

29 september 2018 – Een legendarische dag voor Hiphop Vlaanderen, al zeggen we het zelf. In hartje Brugge, in een echte boksring, gingen opnieuw 16 MC’s lyricaal op de vuist met elkaar, waaronder, en voor het eerst, ook een dame! Doorn Roosje kon echter niet op tegen al dat mannelijke geweld, en uiteindelijk ging niemand minder dan MC G’ow aan de haal met de titel, na een verpletterende finale tegen MC Illusions!

Hosts: Dj Grazzhoppa, Vorre & JaJa
Jury: CFour, Vuulle Mulle, Connard, Koenda & Low G

Met dank aan onze partners: MAZ & Stad Brugge, Oh Snap Grfx, Brooklyn, DC Shoes, Visdelicatessen Haddock, Fresh, Sneakalicious, Stoned Skateboarding & de Phatmark Crew!

 

Alle foto’s


17

DBVW #4 2017

Op 30 september 2017 gingen we opnieuw op zoek naar de beste freestyle battle rapper van West-Vlaanderen. De Magdalenazaal in Brugge was de verbale arena van dienst waar 16 MC’s ten strijde trokken. Vierde keer goede keer voor Siebrand, hij blies eerst Bentje, MC G’OW en Plovier omver, om vervolgens tegen Low G uit te komen in een spannende finale.

Hosts: Dj Grazzhoppa, Shimmy Timmy & Sjen Anubis
Jury: Riemeloare, Aldi, Rottn, Vorre & Gemeejne Bleejkn

Met dank aan onze partners: MAZ & Stad Brugge, Oh Snap Grfx, Brooklyn, Visdelicatessen Haddock, Fresh, The Cave, Sneakalicious, Stoned Skateboarding & de Phatmark Crew!

 

Alle foto’s


16

DBVW #3 2016

Op 19 november 2016 was De Kreun in Kortrijk het epi-centrum van de West-Vlaamse hiphop scène. Een grotere capaciteit en een steeds stijgend niveau van deelnemers maakten de avond opnieuw legendarisch. Nieuwkomer Low G kaapte de titel weg van publieksfavoriet Vorre en zet zo zijn stempel op de scene.

Hosts: Dj Grazzhoppa, Shimmy Timmy & Jaja
Jury: Rookwalm, MC Equal, Xpans, Samoerai & No Exp.

Met dank aan: De Kreun, Stad Kortrijk, Oh Snap Grfx, Brooklyn, Haddock visdelicatessen en de Phatmark Crew!

 

Alle foto’s


15

DBVW #2 2015

Op 21 november 2015 liep de 4AD in Diksmuide opnieuw vol voor de tweede editie. Vorre trok in de finale tegen Mitch na een extra ronde aan het langste eind en mag zich een jaar lang de titel van “De Bestn vant Bestn” toe-eigenen.

Hosts: Dj Grazzhoppa, Sjen Anubis & Jaja
Jury: Baadasssss, Rookwalm, Primeur, Samoerai & No Exp

Met dank aan onze partners: Muziekclub 4AD, Oh Snap Grfx, Luc D’Hooghe, Haddock Visdelicatessen & de Phatmark Crew!

 

Alle foto’s


14

DBVW #1 2014

Op 22 november 2014 vond de eerste editie plaats van de West-Vlaamse freestyle rap battle De Bestn vant Westn in de 4AD te Diksmuide. Mc Equal had vier ronden op een rij de overmacht op zijn tegenstanders, waaronder in de harde finale tegen Mitch. Hij werd als eerste ooit gekroond tot ‘De Bestn vant Westn 2014’ en gaat met de beker naar huis. De toon van het (uitverkochte) evenement werd gezet.

Hosts: Dj Grazzhoppa, Sjen Anubis & Shimmy Timmy
Jury: Morsdood, Plukketuffer, Samoerai, Xspans & Ozi One

Met dank aan onze partners: Muziekclub 4AD, Oh Snap Grfx, JanSan, Josini, Visdelicatessen Haddock, Sneakalicious, Westgas Ieper & de Phatmark Crew!

 

Alle foto’s