Herbeleef

2019

DBVW #6 2019

Back to the roots, dat dachten bij Phatmark.
Terug naar waar het begon: Muziekclub 4AD. Op 26 oktober 2019 werd opnieuw Diksmuide de arena voor het jaarlijkse lyricaal geweld. Kotje vol, zoals ze zeggen, en de sfeer was fan-tas-tisch! Wat had je verwacht?

De finalist van 2018, MC Illusions, had ongetwijfeld zijn voorbereidingen gedaan, dat was eraan te zien. Hij ging dan ook op formidabele manier voorbij Dizzle, Flauwer en MC Vayden, om in de finale Braxn (die ook zowat de verrassing was van de avond!) een kopje kleiner te maken. Dolgelukkig ging hij dan ook huiswaarts met zijn welverdiende titel als De Bestn vant Westn 2019!

Hosts: Dj Grazzhoppa, Vorre
Jury: Smirry, Rijmtekkie Spansman, DJ IDFX, Siebrand & Samoerai

Met dank aan onze partners: Muziekclub 4AD, Oh Snap Grfx, Visdelicatessen Haddock & de Phatmark Crew!

 


2018

DBVW #5 2018

29 september 2018 – Een legendarische dag voor Hiphop Vlaanderen, al zeggen we het zelf. In hartje Brugge, in een echte boksring, gingen opnieuw 16 MC’s lyricaal op de vuist met elkaar, waaronder, en voor het eerst, ook een dame! Doorn Roosje kon echter niet op tegen al dat mannelijke geweld, en uiteindelijk ging niemand minder dan MC G’ow aan de haal met de titel, na een verpletterende finale tegen MC Illusions!

Hosts: Dj Grazzhoppa, Vorre & JaJa
Jury: CFour, Vuulle Mulle, Connard, Koenda & Low G

Met dank aan onze partners: MAZ & Stad Brugge, Oh Snap Grfx, Brooklyn, DC Shoes, Visdelicatessen Haddock, Fresh, Sneakalicious, Stoned Skateboarding & de Phatmark Crew!

 


2017

DBVW #4 2017

Op 30 september 2017 gingen we opnieuw op zoek naar de beste freestyle battle rapper van West-Vlaanderen. De Magdalenazaal in Brugge was de verbale arena van dienst waar 16 MC’s ten strijde trokken. Vierde keer goede keer voor Siebrand, hij blies eerst Bentje, MC G’OW en Plovier omver, om vervolgens tegen Low G uit te komen in een spannende finale.

Hosts: Dj Grazzhoppa, Shimmy Timmy & Sjen Anubis
Jury: Riemeloare, Aldi, Rottn, Vorre & Gemeejne Bleejkn

Met dank aan onze partners: MAZ & Stad Brugge, Oh Snap Grfx, Brooklyn, Visdelicatessen Haddock, Fresh, The Cave, Sneakalicious, Stoned Skateboarding & de Phatmark Crew!

 

Alle foto’s

2016

DBVW #3 2016

Op 19 november 2016 was De Kreun in Kortrijk het epi-centrum van de West-Vlaamse hiphop scène. Een grotere capaciteit en een steeds stijgend niveau van deelnemers maakten de avond opnieuw legendarisch. Nieuwkomer Low G kaapte de titel weg van publieksfavoriet Vorre en zet zo zijn stempel op de scene.

Hosts: Dj Grazzhoppa, Shimmy Timmy & Jaja
Jury: Rookwalm, MC Equal, Xpans, Samoerai & No Exp.

Met dank aan: De Kreun, Stad Kortrijk, Oh Snap Grfx, Brooklyn, Haddock visdelicatessen en de Phatmark Crew!

 

Alle foto’s

2015

DBVW #2 2015

Op 21 november 2015 liep de 4AD in Diksmuide opnieuw vol voor de tweede editie. Vorre trok in de finale tegen Mitch na een extra ronde aan het langste eind en mag zich een jaar lang de titel van “De Bestn vant Bestn” toe-eigenen.

Hosts: Dj Grazzhoppa, Sjen Anubis & Jaja
Jury: Baadasssss, Rookwalm, Primeur, Samoerai & No Exp

Met dank aan onze partners: Muziekclub 4AD, Oh Snap Grfx, Luc D’Hooghe, Haddock Visdelicatessen & de Phatmark Crew!

 

Alle foto’s

2014

DBVW #1 2014

Op 22 november 2014 vond de eerste editie plaats van de West-Vlaamse freestyle rap battle De Bestn vant Westn in de 4AD te Diksmuide. Mc Equal had vier ronden op een rij de overmacht op zijn tegenstanders, waaronder in de harde finale tegen Mitch. Hij werd als eerste ooit gekroond tot ‘De Bestn vant Westn 2014’ en gaat met de beker naar huis. De toon van het (uitverkochte) evenement werd gezet.

Hosts: Dj Grazzhoppa, Sjen Anubis & Shimmy Timmy
Jury: Morsdood, Plukketuffer, Samoerai, Xspans & Ozi One

Met dank aan onze partners: Muziekclub 4AD, Oh Snap Grfx, JanSan, Josini, Visdelicatessen Haddock, Sneakalicious, Westgas Ieper & de Phatmark Crew!

 

Alle foto’s